HOLISTISCH

Holistisch tatoeëren – Een oneindig onderzoek

De term holistisch kan vertaald worden naar termen als ‘allesomvattend’. Volgens mijn visie bestaat de mens uit verschillende onderdelen die continu op elkaar inwerken.  Het fysieke, mentale, emotionele en spirituele, deze zijn ook weer verbonden met krachten buiten ons.

In de Hermetische leer wordt gezegd: AS ABOVE SO BELOW. Zo boven, zo beneden, de mens als microcosmos in de de macrocosmos. De tattoo wordt behandeld als onderdeel van het grote geheel van het lichaam.

Je lichaam als tempel voor je bewustzijn.

Ik benader het lichaam als een tempel, deze kunnen we met liefde onderhouden en decoreren naar gelang de behoefte. De mens is een symmetrisch wezen, om de natuurlijke harmonie in het lichaam in evenwicht te houden werkt het goed om een eventuele tattoo op één zijde uit te balanceren met een tegenhanger aan de andere kant. 

De stijl waarin getatoeëerd wordt is er een die kracht belichaamt. Ik hanteer drie klassieke tattoo stijlen waardoor er genoeg richting is, maar ook genoeg keuze om een tijdloos design te maken. 

Mijn pad in het tatoeëren richt zich steeds meer op harmonie in het lichaam brengen. En ik zoek samen met de klant naar verbindingen tussen de plaats op het lichaam waar de tattoo komt, en wat deze plek op het lijf voor intentie nodig heeft.

Hierin kan er gebruik gemaakt worden van kennis over het chakra systeem met neven-chakras, meridianen, de inwerking van de planeten en zodiak op het menselijk lichaam, vormsymboliek en archetypes.